Μαθησιακές Δυσκολίές - Σχολική Ψυχολογία

Μαθησιακές Δυσκολίές -                    Σχολική Ψυχολογία

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Η πρώτη Παιδική Χαρά για παιδιά με αναπηρίαΗ δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία στις Η.Π.Α. είναι γεγονός και συζητιέται σε όλο τον κόσμο! Τα παιδιά με αναπηρικό αμαξίδιο θα μπορούν να κινούνται εύκολα ανεβαίνοντας σε ειδικές κούνιες και τα παιδιά με προβλήματα ακοής θα μπορούν να εξερευνήσουν παιχνίδια με μουσική και δονήσεις..
Θέλουμε όμως να απομονώσουμε τα παιδιά με αναπηρία σε ειδικές παιδικές χαρές ή να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μαζί με όλα τ' άλλα παιδιά; Θέλουμε "ειδικές λύσεις" ή ισοτιμία και κοινωνική ενσωμάτωση;
Οι παιδικές χαρές αλλά και η κάθε δομή θα έπρεπε να κατασκευάζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά και όλοι οι ενήλικες, με αναπηρία ή χωρίς. Εκτός κι αν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων όπου τα παιδιά με αναπηρία δε θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο.. Αντίθετα θα μεγαλώνουν σε "ειδικά" ιδρύματα, σε "ειδικά" σχολεία, σε "ειδικές" παιδικές χαρές και σε οποιοδήποτε άλλο "ειδικό" χώρο εκτός του πραγματικού.

Αλεξία Κομποθέκρα 

Εκπαιδευτικός - Ειδική παιδαγωγός  

BSc - PgD - MSc
SaveSave

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου